Maak kennis
Maak kennis
Op een doordeweekse ochtend
na een goede koffie
in een prachtige locatie
genieten van de mooiste muziek
uitgevoerd door enthousiaste topmusici
en voorzien van pakkende toelichting

De perfecte luisterervaring.
Over Koffieconcerten

Op een doordeweeks moment genieten van een goede koffie en mooie pianomuziek in een sfeervolle concertlocatie vlakbij huis. Dat zijn de koffieconcerten!

Ontstaan De Zeister pianist Wouter Harbers zocht in 2014 naar een geschikte studieplek, en vond deze in het intieme TorenlaanTheater in Zeist. Hij kreeg al snel de sleutel en mocht hier zoveel studeren als hij maar wilde. Als dank gaf hij een koffieconcert op een vreemd doordeweeks moment: de eerste woensdagochtend van maart 2015. Er ontstond een unieke sfeer met enthousiaste gasten – een nieuw concept was geboren!
Nog steeds is Wouter hier elke maand te horen, als solist of samen met andere musici. Daarnaast breidde hij het concept uit naar Amersfoort en Putten. Toen het daar ook meteen leidde tot volle zalen, zette hij ook nieuwe series op in Zaandam, Zwolle, IJhorst en Breda. Het is zijn ambitie om ooit een eigen serie te hebben in… precies: het Concertgebouw te Amsterdam.

Meester-pianist Wouter wilde van jongs af de muziek in. Zijn ouders adviseerden hem eerst ‘een vak’ te leren, want in de muziek viel immers geen ‘droog brood’ te verdienen. Terecht punt: daarom volgde hij de pabo en gaf vervolgens met plezier les aan circa 175 leerlingen. De piano trok toch harder en sinds het winnen van het EMG-concours in 2012 is hij fulltime pianist. Maar de passie voor het delen van zijn kennis en muzikale ontdekkingen zit er nog steeds in. Daarom kan Wouter met recht ‘meester-pianist’ genoemd worden: hij vertelt bijna even graag over de muziek als dat hij speelt. Laat u verrassen door zijn enthousiaste en persoonlijke manier van toelichten.

Recensies Het valt veel bezoekers op dat de koffieconcerten een unieke combinatie van laagdrempeligheid en kwaliteit hebben. Gasten noemen de koffieconcerten ‘warm, persoonlijk, verrassend en een heerlijk doordeweeks moment.’ Dat de sfeer tijdens de concerten uniek is bleek wel toen pas iemand gekscherend zei: ‘het lijkt wel een kerk, maar dan zonder preek’. Wouter werd in het ND ‘de André Rieu van de piano’ genoemd. Kom het zelf een keer meemaken!

Meer info www.koffieconcerten.nl
www.wouterharbers.nl

Connect